Сатенена Заплаха

За книгата

Анна вече е заключила мъчителните спомени от катастрофата. Болезнената рана е започнала да заздравява и две години по-късно се радва на спокоен живот в малко градче на Амалфийското крайбрежие. Докато една сутрин не получава загадъчен сатенен подарък… Единственият човек, към когото може да се обърне за помощ, е приятел, работещ в местната полиция. Но когато е извършено и безмилостно убийство, играта загрубява. Марио и Анна са решени да се изправят срещу мафията и мистериите, независимо от трудностите и изпитанията, през които трябва да преминат. Ще успеят ли?

Откъс от книгата:

„Минавайки през всекидневната се стреснах силно, дори ми се стори, че изпищях. Върху малката масичка имаше черна роза. "Не, това не може да е истина" - затичах се в спалнята, за да се уверя, че именно аз съм я преместила в другата стая, но уви. Розите бяха две. "По дяволите, как, кой“ … изплаших се, усещах пулса си висок и сърцето ми биеше силно до пръсване. Вратата беше заключена, прозорците бяха затворени. Някой е влязъл, докато съм била в банята. Кой има ключ?"

ISBN: 978-954-447-035-7

Рецензия

Да напуснеш един свят на заплаха и хаос и да се слееш с красотата на природата, и извикала любовта – като спасителна нишка на живота – това е темата в книгата на Даниела Кирилова „Сатенена заплаха”. И не защото искаш да избягаш от този съвършено сътворен свят на красота, простор и цветове, а защото искаш да се отдръпнеш – далече, не само като географско понятие, но и духовно. Всъщност да събереш мислите си, да укротиш душата си и да се изпълниш с пълнотата, с яркостта на цветовете, тишината и спокойствието на едно пътуване – сякаш без край. Морският бриз да те гали с най-нежните мъжки ласки, да ти говорят цветята и птиците на непознат, но разпознаваем език за твоето сърце...
Такава е главната героиня Анна в романа на Даниела Кирилова, завършен образ на жената изобщо – с нейните слаби, но и силни черти. И тези два полюса, разделени на север – слабост, вълнения, страх и заблуда, и юг – жар, която животът угасва, но женският инстинкт за самосъхранение като пламък отново я разпалва с нов и по-буен огън. Романът на Даниела Кирилова е роман на победата. Победа на светлината над мрака. Тя превръща черната в бяла роза, която ухае магично. И нейното ухание ще промени света. Защото е ухание на любовта.

Катя Ерменкова

Белязана Истина

За книгата

Действието на книгата се развива в китното и живописно градче Ез във френската област Прованс. Кристин е млада и енергична красива жена, която работи в музей в алпийското градче Анси. Изненадата на цялото ѝ семейство е голяма, когато получава в наследство старинна къща от баба си на френската Ривиера. След провалена любовна връзка тя има нужда да се откъсне от ежедневието и заобикалящия я свят и след една година решава да посети новия си дом. Още с пристигането се сблъсква с мистериозна съседка.
Петдесет и пет годишната Марго е много отзивчива, но и странна като поведение и външност. Жената има огромен грозен белег на цялата дясна страна на лицето. Макар и различна, тя помага на младата девойка в преобразяването и освежаването на новия ѝ дом.
Загадки, лъжи и необичайно държание събуждат съмнения в Кристин и започва да се интересува от живота на Марго. Нейният син, двадесет и две годишният младеж Андре, е единственият човек, чрез когото тя може да се добере до информация. Пътят от бедността, през нещастна злополука и отчаяние тласкат жената да се отдаде на нови ценности и да загърби светския живот. Млада и не превъзмогнала физическия си недъг, Марго постъпва в манастир. Няколко години от живота си прекарва отдадена и предана на Бог. Какво я кара да напусне манастира и какво се опитва да прикрие - това са въпроси, на които не може да намери отговор младата жена.
Винаги гладна за приключения, паралелно с новите хора, които са влезли в живота ѝ, тя желае да покани приятелките си от Анси, за да се насладят на забавления, които предлага това място на лукс и екзотика. Внезапно открадната целувка от тъмен и властващ мъж събужда в Кристин скрити и потиснати копнежи. Кой е той и защо е привлечена от него е втората сюжетна линия, която се преплита в романа „Белязана истина“.
Какво общо има Кристин и семейството ѝ с Марго, какви тайни крие тази жена и ще допусне ли този богат мъж до сърцето си са въпроси, чрез които романът събужда любопитство в читателите.
Една изстрадала жена с множество белези от съдбата, едно младо и борбено момиче, което се спуска само в предизвикателствата на живота, са главните герои в романа.
Загърбили миналото и открили света отново с нови цветове, с нови приятелства и с ново начало, героите ни пренасят на едно красиво място, като действието ни държи в напрежение до последната страница.

Откъс от книгата:

„Беше застанала близо до мен и използвах момента, докато оглеждаше двора, да разгледам белега ѝ. Огромен, започващ от веждата, минаваше през цялото ѝ лице и свършваше над горната устна. Сякаш беше от изгаряне, защото цветът и грапавината съвпадаха. Кожата беше много наранена, с червеникаво син цвят. Какво ли се беше случило и как ли го е получила? Едва ли беше родилен белег. А може и да е от някакъв нещастен инцидент? Нищо не знаех за тази жена, но не изглеждаше лоша и злобна. Чувала съм, че тези хора, които имат някакъв проблем с външността или недъг, били злобни. Може би отношението на околните ги е превръщало в такива. Един човек може да бъде външно непривлекателен, но любящ и с голямо сърце, и дори грозен, може да излъчва топлина и доброта. Замислих се колко трудно е да си различен в този нетолерантен свят. В крайна сметка основното не е това, което е отвън, а това, което е вътре. Защо са се преместили тук от провинцията, имаше ли мъж?„

ISBN: 978-619-7565-19-5

SatenenaZaplaha-main-logo

Информация за

Контакти

  • Имейл:
    Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.